0 kommentarer

Nortons filosofiske memoirer af Norton Kierkegaard og Håkan Nesser

af d. 4. december 2016
Info
 
Sideantal

91

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7146-685-0

Originaltitel

Nortons filosofiska memoarer
oversætter: Jan Mølgaard

Udgave

1. udgave

 

Kære Norton

Jeg kan godt forstå, at du er blevet inspireret til at skrive en bog, når jeg tænker på, at du hele dit liv har rejst rundt sammen med din herre, forfatteren Håkan Nesser, mens han har skrevet sine seneste bøger, som foregår rundt omkring i verden.

Nu har du fra din hundehimmel skrevet dine memoirer – og jeg må sige at jeg havde høje forventninger til de filosofiske tanker, du havde gjort dig.

Desværre synes jeg mest du – som de fleste hunde – er optaget af mad, gåture med spændende dufte, at lette ben og sove. De filosofiske tanker er der meget langt imellem, til gengæld er der mange gentagelser – selv om handlingerne foregår i parker i New York, London eller ude på landet, er der ikke den store variation i dine oplevelser.

Bogen starter da også med at konstatere: ”Nej, foregøgl jer ikke noget. Jeg er ikke filosof. Jeg er en hund”.  Men hvorfor har du så valgt netop den titel til bogen, Norton?

Selv om man ofte hævder, at hund og herre med tiden kommer til at ligne hinanden, ja så når du altså ikke tilnærmelsesvis din herres niveau, når det kommer til dit forfatterskab.

Bogen er forfattet af Norton Kierkegaard og nedskrevet af Håkan Nesser. Som altid, når der udkommer en ny bog af Håkan Nesser, glæder jeg mig som et lille barn. Denne skuffede dog desværre fælt, jeg synes slet ikke der var stof nok i Nortons memoirer til en bog. Det er en lille kort sag på under 100 sider, hvoraf en del af siderne er illustrationer.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter