0 kommentarer

Nogen må våge i mørket af Ida Jessen

af d. 26. december 2012
Info
 
Sideantal

38

Udgivet

2011

ISBN

978-87-638-1555-0

 

En fyrpasser og hans kat sidder hjemme i fyrtårnet og taler om erhvervsmuligheder. Katten hader nemlig vand, tør end ikke nærme sig det. Men fyrpasseren afviser blankt ethvert forslag om at slå sig ned som bagermester på fastlandet, for “Nogen må våge i mørket”.
Katten forstår det så godt, men hvorfor skal det absolut være dem?! Men da hundredårsbølgen kommer og bringer en lille forældreløs dreng med sig, ændres livet for de to. For hvordan skal man kunne vedblive at undgå vand og hade dette element, når ens nye bedste ven er så glad ved det? Tiden gik. Katten lærte drengen at fiske, fyrmesteren lærte ham at passe fyret.

Det mest interessante ved denne bog er i virkeligheden historien om dens tilblivelse. For mens Ida Jessen har skrevet de første to tredjedele af bogen alene, er den sidste tredjedel blevet til i samarbejde med 20 børn på en workshop i Rusland. Disse børns idéer og tanker har Ida Jessen fået flettet sammen, så essensen vedbliver at være børnenes.

Uden denne lille kuriositet er bogen blot endnu en at mange fortællinger om, hvordan en hændelse kan ændre alt for nogle mennesker. En bog, der desværre hverken sprogligt, billedligt eller indholdsmæssigt efterlader sig de store spor.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter