0 kommentarer

No regrets af Stig Tøfting

af d. 11. juni 2011
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2005

ISBN

978-87-7055-133-5

 

Fodboldspilleren Stig Tøftings biografi skal have ros for sin ærlighed. Der er ikke meget glamour eller stjernearrogance over Tøfting. Han ser tilbage på sit liv, fra opvæksten i Århus, hvor han som 13 årig på tragisk vis mistede sine forældre. Faderen skød moderen og skød derefter sig selv. Det var den unge Stig selv der fandt de døde.
Arrogance er han ikke ramt af, der fortælles åbent om alle bommerterne og deres konsekvenser. Blandt andet to voldsdomme og en fyring fra AGF. Tøftings vindervilje kombineret med en god portion temperament bringer ham flere gange i uføre.

Spillernes lønninger diskuteres ikke i omklædningsrummene, så det er overraskende at Tøfting i bogen vælger at fortælle hvad han har tjent i de klubber hvor han har spiller. Han afslører hvordan spillerne under træningen går hårdt til hinanden. De aflønnes med en bonus efter antal spillede kampe og en skadet spiller henvises til udskiftningsbænken.

Tøfting er et ikke et unikum a la Michael Laudrup, hvad han også selv giver udtryk for flere gange, men biografien kræver sin egen berettigelse, da den adskiller sig fra andre i genren, ved ikke at belægge fodbold folkloren med guld.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter