0 kommentarer

Næslandet 3 – Snedkerens hemmelighed af Eva Egeskjold

af d. 6. januar 2016
Info
 
Sideantal

432

Udgivet

2015

ISBN

978-87-996891-4-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er tredje bog om Næslandet og om Oona, månebetvingeren. Jeg troede da jeg læste de to første at det var en trilogi, men der er planer om flere bøger i serien…

Hvis man ikke har læst de to første er treeren ret speciel at starte op på, for så vil der være mange ting der ikke giver mening og mange ting man ikke vil kunne følge med i, men som udgangspunkt er der nok heller ikke mange, der læser en treer uden at kende til resten af historien.

Vi kastes næsten lige ind i optakten til krig. Skjoldet som Oona skal bruge er faldet i fjendens hænder, venner er døde og der skal oprustes til kamp.

Selv om heksene led store tab har de indvilliget i at hjælpe Oona igen. Men de er bagud allesammen og har brug for at komme hurtigere frem. Både for ikke at blive opdaget for hurtigt når de nærmer sig fjenden, men også fordi de ved at Lucili er på vej.

Vi kommer under vandet, hvor vi lærer Oonas frygt for dybder at kende. Hun har ellers fået en dragt der gør, at hun kan trække vejret under vand og der sker hende heller ikke noget dernede. Men rædselen sidder i hende.

Oonas bror kommer med hos bjørnekrigerne, men under hans forvandling første gang opdages det, at der er noget ukendt i hans blod, det viser sig også at være i Oonas blod. Kan det stamme fra deres far? Oona ved intet om sin far og forsøger at finde ud af mere om ham, men hvad nu hvis det viser sig at han ikke var en af de gode? Hvad nu hvis han i virkeligheden var med i Radixfolket? Det kan da ikke passe?

Og hvorfor kan Oona ikke hidkalde hjælp fra den vind ånd, som hun havde kontakt til?

Det endelige slag med Lucili er nærmest en historie i sig selv og der er action og fare og man sidder virkelig som læser og bider negle, fordi det er så spændende.

Uh, der sker så meget i denne bog. Den er spændende og lidt uhyggelig. Man bliver suget ind i det magiske univers endnu engang og historien får vinger når man læser, da man ikke skal bruge ret meget fantasi for at forestille sig hvordan omgivelserne i Oonas univers ser ud.

Og da Oona afslører at hendes skæbne kan gøre hun dør til sidst, så får man helt ondt af hende. Ikke mindst fordi det også kan sætte en stopper for hendes kærlighedsliv som er spirende og som man følger på sidelinjen. Oona opdager hvad jalousi kan have af betydning hos andre, og hun vil også gerne selv finde ud af hvad det hele betyder. Hun kan jo ikke nødvendigvis følge sit hjerte, når hun nu kender til sin skæbne.

Det er en historie under udvikling, og det eneste jeg kan sammenligne lidt med er Harry Potter. Der starter man også med at følge hovedpersonen som barn og så udviklingen opad, efterhånden som han bliver ældre. Så der er rigtig meget potentiale til en serie der senere kan filmatiseres.

Har du endnu ikke læst Næslandet serien, så kan jeg kun sige at du må se og komme igang!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter