0 kommentarer

Når man leger med ilden af Gail Giles

af d. 9. december 2007
Info
 
Sideantal

172

Udgivet

2006

ISBN

87-638-0354-2, 978-87-638-0354-0

Originaltitel

Playing in Traffic

 

Matt er ikke nogen frembrusende type, nærmest tværtimod. Han er en ganske stille og rolig dreng, og har gode venner som han hygger sig med. Da den temmelig mystiske Skye på det nærmeste udvælger ham og lægger kraftigt an på ham, står han i lidt af et dilemma. På den ene side kan han fortsætte sit ret ordinære og ensformige liv eller han kan kaste sig ud i det og gå med på legen.

Matt advares om at holde sig fra hende, da andre tidligere har brændt fingrene, men han kan ikke stå imod. I starten går det da også ret fint med de to, men Skye bliver mere og mere underlig. Matt forsøger at komme til bunds i, hvad hendes svingende sindsstemninger skyldes, og mistanken går blandt andet på mishandling og incest. Men hvad der egentlig foregår hjemme hos Skye har Matt svært ved at finde ud af.

Matt selv bor sammen med sine forældre og sin lillesøster, som han er meget nært knyttet til. Matt har dårlig samvittighed over for sin lillesøster, da han er bekendt med at forældrene skjuler en hemmelighed for hende. Han føler sig ussel da han for år tilbage opdagede det, men ikke har haft modet til at sige det til hende, og nu gruer han for den dag hun selv finder ud af det.

Bogen er utroligt let at komme igennem, da der ikke er en særlig stor tekstmængde på hver side. I betragtning af hvor spændende jeg synes bogen var, måtte den såmænd gerne have været lidt længere, da den var alt for hurtigt slut. Egentlig et positivt tegn.
Hvad jeg synes var lidt utroligt, var måden man som læser selv blev manipuleret af Skyes opførsel. Hun er svær at gennemskue, og jeg ændrede gennem bogen hele tiden opfattelse af hende, fra at synes hun var ok, til at have ondt af hende, efterfølgende at synes hun var direkte uhyggelig og til sidst rablende sindssyg. Læseren bliver i sandhed trukket med rundt i manegen.

Jeg synes at forsiden er ret intetsigende, den er forstyrrende at se på og giver egentlig ikke noget signal om hvad man kan vente sig af indholdet. Det er lidt en skam, da det måske kan afholde nogen fra at tage bogen med sig hjem.

Bogen kan læses fra 13 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter