0 kommentarer

Morgen i Jenin af Susan Abulhawa

af d. 4. marts 2011
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

381

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08080-3

Originaltitel

Mornings in Jenin

 

I 1948 bliver staten Israel dannet, og det betyder, at en masse palæstinensere fordrives fra deres landsbyer, hvor de ellers har boet gennem mange generationer.

“Morgen i Jenin” følger en familie og dens efterkommere fra 1948 og flere år frem, bl.a. den ældre mand Jehia og hans børn og børnebørn. Jehia og familie kommer i årene efter 1948 til at bo i en flygtningelejr under kummerlige forhold.

Som læser følger man Jehia, men især også hans barnebarn Amal, og man får et ganske godt indblik i, hvordan børn ser på en verden, der ikke er så tryg og sikker som den bør være.

“Morgen i Jenin” er en bog, der beretter om mange grumme situationer – spædbørn, der bliver kidnappet fra deres forældre, mennesker, der får tæsk fordi de tillader sig at ville vende hjem til deres landsbyer m.v. Det er på mange måder gruopvækkende at læse om, hvad mennesker tillader sig at gøre over for andre.

På overfladen burde “Morgen i Jenin” have alt, hvad en god bog bør indeholde, – spænding, kærlighed m.v. Desværre hæver “Morgen i Jenin” sig ikke over gennemsnittet, og det er der to væsentlige grunde til. Den ene er, at handlingen ikke rigtig flyder som den skal – det er ofte variationer af den samme handling, der bliver gentaget gang på gang, og det bliver lidt ensformigt og kedeligt. Den anden grund er, at jeg ikke rigtig nåede at komme ind under huden på bogens personer på trods af, at man følger personerne over rigtig mange sider og rigtig mange år. Det manglende flow i handlingen og det, at jeg ikke kommer ind under huden på personerne betyder, at jeg ikke kan give mere end 3 stjerner for “Morgen i Jenin”.

Skulle forfatteren udgive flere bøger vil jeg dog gerne læse efterfølgende bøger, for jeg tror faktisk, at forfatteren har en god portion talent for at skrive.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter