0 kommentarer

Mørkemænd af Ian Rankin

af d. 8. juni 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

393

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-326-5

Originaltitel

Resurrection Men

 

”Mørkemænd” er det tiende bind i Ian Rankins serie om Kriminalkommissær Rebus og hans team, der arbejder og bor i Edinburgh, Skotland. I ”Mørkemænd” går Rebus tilsyneladende over stregen, hvilket dog synes at være noget han gør ofte, han kaster et krus te efter sin overordnede. I dette tilfælde bliver han sendt på genopdragelseskursus sammen med fem andre politimænd, der alle har deres mørke sider, deraf navnet ’mørkemænd’.

På genopdragelseskurset skal den lille gruppe politimænd lære at samarbejde og de får til opgave at løse en gammel, uopklaret sag. Det drejer sig om et mord begået år tilbage, en sag som Rebus har et udmærket kendskab til. Han er ikke nødvendigvis begejstret ved at skulle rode op i sagen igen. Når gruppen ikke arbejder på sagen, opholder de sig helst på en pub med en øl i hånden, man skal vel starte næste dag med tømmermænd! Samtidig med “skoleopholdet”, har Rebus svært ved at holde sig væk fra stationen og den efterforskning der foregår der. Her er de også ved at opklare et mord, nemlig mordet på en rig kunsthandler.
Men hvad er det helt præcist genopdragelseskurset har på dagsordenen for de seks mænd? Og er der en sammenhæng mellem den gamle sag og mordet på kunsthandleren? Hvem er efter hvem og hvorfor?
Rebus har mange jern i ilden og har ikke kun problemer på sit arbejde, også privat har han sit at døje med. Han er en udisciplineret, rå politimand, med gode kontakter til den mindre lovlydige side af befolkningen, navnlig en skurk ved navn Big “Ger” Cafferty.

”Mørkemænd” er en yderst velskrevet krimi, men desværre er det svært at holde styr på det store persongalleri. Det gjorde mig en anelse træt hele tiden at skulle huske både fornavne og efternavne på samtlige personer, fordi begge dele bliver brugt, men ikke nødvendigvis sammen. Når det er sagt, så er der jo en grund til at Ian Rankin er en af de mest solgte forfattere i Storbritannien. ”Mørkemænd” kan varmt anbefales, men har man som jeg, ikke læst nogle af de forrige bøger om Kriminalkommissær Rebus, så skulle man måske overveje at starte ved bog et.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter