0 kommentarer

Marco effekten af Jussi Adler-Olsen

af d. 18. december 2013
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2012

ISBN

978-87-567-9906-5

 

Marco på 15 år er sandsynligvis sigøjner, men han kender ikke sin fortid. Han bor i en slags kollektiv hvor hans farbror Zola er overhovedet, som regerer over hele familien med hård hånd. De bor i to parcelhuse i udkanten af København og hver morgen bliver alle undersåtterne kørt ind til centrum, hvor de så skal tigge og stjæle sig frem til en dagløn. Byttet skal de aflevere til Zola hver aften. Marco er ved at være for gammel til at tigge, men ved et tilfælde hører han at Zola har planer om at skamfere begge ben på drengen, for derved at øge hans muligheder for at tigge.

Marco flygter fra kollektivet og kommer ved et tilfælde i kontakt med Carl fra Afdeling Q.

Carl har et lidt specielt privatliv. Han bor i et parcelhus sammen med sin fraskilte kones søn Jesper, et bøssepar, hvoraf den ene er en fysioterapeut, som begyndte at komme i huset for at behandle Hardy, som er lammet fra halsen og ned efter et skudsår, som Carl har påtaget sig skylden for.

Marco bliver virkeligt jaget af Zolas folk inklusive Marcos egen far, som også er en del af familien. Det er et spørgsmål om, at få ham tilbage i familien, så ikke andre medlemmer skal få den gode ide at stikke af.

Det er som sædvanlig en utrolig velskrevet bog fra Jussi Adler Olsen.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter