0 kommentarer

Magiens mester af Wilbur A. Smith

af d. 27. juni 2007
Info
 
Sideantal

549

Udgivet

2007

ISBN

87-15-10279-3

Originaltitel

Warlock

 

“Magiens Mester” er ment som en selvstændig fortsættelse af “Flodguden”, en senere fortælling om Taita, slaven der tjente faraoerne Mamose og Tamose. I “Magiens Mester” bliver Taita kaldt ud af sit eremitliv i ørkenen, for at beskytte og vejlede Farao Memmons yngste overlevende søn, Nefer Seti. Taita har i en drøm set fremtiden og den varsler ikke godt for Kongehuset Tamose.

Fyrst Naja, en nær ven af Farao Memmon, konspirerer om Egyptens dobbeltkrone og ved hjælp af hans forbindelser til Hyksosfolket, lykkes hans planer. Farao dør og Naja påberåber sig rigsforstanderskab af Egyptens nedre kongerige. I det øvre kongerige sidder Kong Apepi, sønnesøn af den oprindelige Kong Salitis, der med sin hyksoshær oprindeligt erobrede kongerigets øvre del for 60 år siden. Tilbage sidder Taita og den unge farao Nefer Seti uden mulighed for at gøre indsigelser mod Najas tilranelse af magten.

Om end jeg glædede mig til at læse fortsættelsen af Taitas eventyr, må jeg indrømme at denne historie havde sine meget langtrukne sider. Igen er historien meget omfangsrig, men det virker som om at Wilbur Smith mister fokus hist og her om end det ikke præger hele bogen. Den er stadig værd at læse, men visse steder er det nødvendigt at lægge bogen og trække vejret, for at kunne tage fat på historien igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter