0 kommentarer

Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

af d. 24. juli 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

523

Udgivet

2006

ISBN

87-7394-949-3

Originaltitel

Män som hatar kvinnor

 

I Stockholm finder vi det lille månedsmagasin “Millenium”, som ejes og drives af de to journalister Erika og Mikael. Mikael er netop blevet idømt 3 måneders fængsel for at skrive en meget kritisk artikel om en af Sveriges rigeste mænd, Hans-Erik Wennerström.
Han bliver kontaktet af en anden erhvervsleder, Henrik Vanger som vil have hjælp til at løse en 40 år gammel mordgåde, og modydelsen udover en form for aflønning er nogle nye afsløringer om Wennerström. Mikael trækker sig straks ud af den daglige drift af “Millenium”, dels for at magasinet ikke skal blive yderligere miskrediteret, dels for at hellige sig den mærkelige opgave for Vanger.

Undervejs i undersøgelserne af den gamle gåde kommer han i kontakt med en ung pige, Lisbeth Salander. Hun er ekspert i at afdække folks hemmeligheder, hovedsagligt ved at hacke sig ind i diverse computersystemer samt ved at bruge sin utrolige klæbehjerne. Hun er piercet og tatoveret i mere end almindelig grad, desuden er hun totalt tillukket over for andre mennesker, men sammen med Mikael tør hun ganske langsomt op.

Historien er god og jeg blev straks fanget i handlingen og blev derefter med største fornøjelse hængene gennem alle 523 sider. Hovedpersonerne er utroligt interessante, især den unge pige.
Forfatteren nåede at skrive yderligere 2 bøger med de samme hovedpersoner, inden han døde i 2004 kun 50 år gammel.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter