0 kommentarer

Luka og livets ild af Salman Rushdie

af d. 12. juni 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

228

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-08955-4

Originaltitel

Luka and the Fire of Life

 

Lukas far, den store historiefortæller Kong Bavl, lægger sig en dag til at sove med at smil på læben – For ikke at vågne op igen næste morgen. Smilende, og umulig at vække, bliver han svagere og svagere for hver dag der går.

Luka ligger søvnløs. Han er ikke klar til at miste sin far. Da ser han pludselig noget udenfor, og han stormer ned for at finde ud af hvad det er – For at snuble over dørtrinnet, og havne i en alternativ udgave af verden. Her er farverne meget klarere, og magien eksisterer præcist som i Kong Bavls fortællinger – Og fungerer lidt på samme måde som de computerspil den 12-årige Luka er ret opslugt af. I denne verden må Luka ud på en mission for at redde sin fars liv, hjulpet på vej af sin hund Bjørn, og sin bjørn Hund, og den sære skabning Nobodaddy, der lever af faderens sygdom.

Bogen er utrolig fantasifuld, og sære skabninger er der ikke mangel på. Bogen er godt skrevet, og det tager ikke mange dage at nå igennem den! Det er en bog der kan appellere til unge såvel som voksne, der godt kan lide magi og underfundigheder, selvom hovedmålgruppen nok er unge; det lægger computerspilsformen lidt op til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter