0 kommentarer

Luk øjnene af John Verdon

af d. 29. november 2014
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

537

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92639-65-3

Originaltitel

Shut your eyes tight

Udgave

1.udgave

 

John Verdons første bog, “Tænk på et tal”, var temmelig underholdende. Selvom jeg har glemt det meste af den, så var essensen nogle gåder, der virkede fuldstændig umulige at forklare, men det blev de på en underholdende måde. Det samme gør sig gældende i “Luk øjnene”, en mursten på 537 sider. Egentlig burde jeg holde mig langt væk fra den, jeg er slet ikke til krimier med makabre mord, men fyldstoffet i den første var godt, og det er det stadig i “Luk øjnene”. Jeg kan rigtig godt lide Dave Gurney, der i en tidlig alder har pensioneret sig selv fra NYPD, og er flyttet på landet med sin kone, hvor de lever idyllisk med skov, sø og aspargesbed. Men naturligvis bliver han igen opsøgt, for at hjælpe med opklaringen af et mord begået til et bryllup, hvor bruden bliver fundet hovedløs i en hytte, der har tilhørt en mexicansk daglejer, som er forsvundet. Brylluppet er celebert og er filmet af flere kameraer, så det er en gåde, hvordan fodsporene fra morderen pludselig forsvinder 150 meter inde i skoven bag hytten, lige der hvor den blodige machete ligger.

Fodspor der stopper brat, som var ejeren pulveriseret, eller hejst op med helikopter, er et genbrug fra den første bog, og mere irriterende bliver det, når jeg ikke kan huske, hvordan det blev forklaret i den. Det gør dog, at jeg bliver nødt til at læse videre, selvom bogen godt kan virke en anelse lang. Jeg bliver også fanget af Gurneys liv på landet og hans konstante anspændte forhold til sin kone, der naturligvis er imod, at han skal involvere sig i sager, når han er pensioneret. Dette vender dog 180 grader senere, hvilket virkede lidt søgt. Men det er meget befriende og anderledes, med en kriminaldetektiv der bor på landet i staten New York, i stedet for i storbyen, og så er det jo bare heldigt, at seriemorderne er flyttet med ud på bøhlandet.

John Verdon skriver godt og flydende, uden de store skift mellem fortællere. Han fastholder læseren med de gådefulde begivenheder, og smider nogle flere ind hen af vejen. Hans beskrivelse af Dave og konens samliv er blændende og spændende i sig selv. Jeg vil glæde mig til at læse næste bog i serien, “Væk ikke djævlen”!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter