0 kommentarer

Løgneren af Nora Roberts

af d. 12. juni 2017
Info
 
Sideantal

499

Udgivet

2017

ISBN

978-87-02-22003-2

Originaltitel

The Liar (oversat af Annemette Goldberg)

Udgave

1.

 

Shelbys liv er i opbrud. Hendes mand Richard er omkommet i en ulykke, og hun står nu alene tilbage med sin lille datter, et stort hus hun ikke føler sig hjemme i, og en kæmpe gæld, hun ikke før mandens død vidste eksisterede. Det er ikke sorg, der præger Shelbys følelsesliv; hende og Richard havde ikke været lykkelige i et stykke tid. I stedet fokuserer hun på alt det praktiske – At få ryddet op i og solgt huset, få nedbragt gælden og skabe et nyt liv for sin datter.

Midt i oprydningen opdager Shelby dog flere ting, hun ikke anede om sin mand mens han levede. Foruroligende ting, og beviser på, at han gennem hele deres forhold havde været en løgner. Med hemmelige bankbokse og flere identiteter. I et forsøg på at komme væk fra det kaotiske liv Richard har efterladt hende, vender Shelby derfor tilbage til sin fødeby, hvorfra hun håber at kunne starte på en frisk. Men problemerne følger efter Shelby.

Løgneren er historien om en naiv ung kvinde, der pludselig skal forholde sig til den virkelighed, hun selv har været med til at sætte sig i. Den indeholder både dysfunktionelle og inspirerende kærlighedsforhold, familierelationer der testes, og venskaber der genfindes. Bogen er fint skrevet og jeg nød læsningen, og historiens udvikling. Desværre er personerne dog en smule ensidige. Mange af dem er enten gode, rare og hjælpsomme som dagen er lang, eller ubehøvlede, udspekulerede eller endda onde. Det gør, at bogen til tider kan virke en smule urealistisk eller unuanceret, hvilket er en skam, da jeg ellers langt hen ad vejen godt kunne lide den.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter