0 kommentarer

Livet efter Gud af Douglas Coupland

af d. 6. januar 2006
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

333

Udgivet

1995

ISBN

87-21-00226-6

Originaltitel

Life after God

Udgave

2.udgave

 

“Livet efter Gud” er Douglas Couplands hidtil eneste novellesamling, der består af 8 glimrende historier om livets store spørgsmål som kærlighed, adskillelse, intimitet, ensomhed, dødsfrygt og søgen efter sin egen identitet.

Bogens første novelle hedder “Små skabninger”. Historien handler om faderen, der er ude på en køretur med sit barn, og under køreturen fortæller faderen barnet om livets simple og allerstørste ting. Undervejs tager de tid til at stå ud af bilen og kigge på dyrene i vejkanten mens de diskuterer hvor dyrene og menneskene kommer fra. Faderen skal skilles fra barnets mor, og hver gang de ser en telefonboks på vejen stopper faderen bilen og ringer op til advokaten for at diskutere skilsmissens detaljer med ham. Det er dermed en historie om tabt kærlighed og den ensomhed der vil følge når barnet kommer til at bo hos sin mor, og faderen dermed ikke ser barnet hver dag.

Alle historierne i “Livet efter Gud” er rørende og medrivende. Stilen i bogen er dog helt uden den ironi som Coupland har brugt i sine øvrige bøger – i stedet er sproget simpelt og alvorligt – og det er hamrende godt.

Bogen er fyldt med historier om alle de ting vi alle sammen spekulerer over: hvad sker der når vi dør, er der håb for enden af regnbuen, er det muligt at ændre sit liv. Læs bogen, du har ikke lyst til at snyde dig selv for denne medrivende og opløftende novellesamling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter