0 kommentarer

Liljecronas hjem af Selma Lagerlöf

af d. 27. juni 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

334

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15021-6

Originaltitel

Liljecronas hem

 

Når sommerferien står for døren findes der ikke noget bedre end, at sætte sig med en bog man kan fordybe sig i, hvis bogen oven i købet påberåber sig at være en fortælling om frigørelse, kærlighed og stærke kvindeskæbner burde det ikke kunne gå helt galt.

I Sverige ligger Lövdala præstegård, hvor den fredsommelige og venlige præst Lyselius bor sammen med datteren Maja Lisa, der elsker sin far over alt på jorden. Forholdet mellem far og datter ændres efter nogle år da Lyselius gifter sig med en kvinde, der afskyr Maja Lisa som pesten og derfor behandler pigebarnet umådeligt skidt. Af uransaglige årsager forbigår det Lyselius´s opmærksomhed, at datteren har det skidt med stedmoderen.

Heldigvis er Maja Lisa ikke helt alene i verden da hun bliver venner med Lillepigen, som er en tjenestepige fra en fattig familie, der nu bor på Lövdala. De to piger opbygger gradvist et venskab, der er til stor gavn for dem begge, ligesom bogen også fortæller om pigernes tidlige ungdom og første møder med kærligheden.
“Liljecronas hjem” er fortællingen om, hvordan et lille samfund i Sverige kunne se ud for hundrede år siden, og det er også fortællingen om venskab og om hvordan forældre kan ende med at svigte deres børn uden at være klar over det.

Trods bogen beskæftiger sig med væsentlige emner er jeg ikke i stand til at give mere end 3 stjerner for “Liljecronas hjem”.

Selma Lagerlöf har absolut talent for at skrive, omend sproget sine steder er noget tørt – ligesom bogens handling desværre skrider for langsomt frem til min smag, og derfor endte jeg med at kede mig en smule under læsningen af bogen.

“Liljecronas hjem” er en udmærket læseoplevelse, men det er ikke en bog, der har gjort et uudsletteligt indtryk på mig, så derfor lander jeg på en gennemsnitlig vurdering.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter