0 kommentarer

Libido af Morten Sabroe

af d. 8. december 2013
Info
 
Sideantal

253

Udgivet

2013

ISBN

978-87-400-1089-3

 

De tre barndomskammerater Rune, Daniel og Philip er ved at miste deres ståsted som mænd. Deres koner vil gerne have sex, masser af sex, bare ikke med deres mænd. Kvinderne stormer frem overalt hvor der er ledelse og magt og mændene står ude i kulissen og jamrer.

Dette er indgangsbønnen til Morten Sabroe´s nye bog Libido.

Min første tanke var lidt gammel vin på nye flasker og en pop up af flach back til “tag det som en mand frue” (dansk film fra 1975) hvor kønsrollerne lige blev vendt en omgang, samt kønsrolledebatten tilbage i 80érne.

Da jeg så startede på bogen var min næste oplevelse, da jeg havde tygget mig gennem den første del, en blanding af gab kedelig, en ny ubehjælpelig “Fifty Shade” .. eller???

Nå men natten er lang, så det kunne måske være en glimrende sovepille… Men nej.

Da der langt om længe kom gang i Sabroes bog må jeg erkende at den har mange små finurligheder, og ja vel oser den af sex, men ikke på den der “Fifty Shade” måde som jeg simpelthen ikke kan kapere. Her er vid og bid og lige på og hårdt når de tre venner Philip, Daniel og Rune især, snakker sex, pik og patter, måske lidt for friskfyr-agtig ind i mellem, men det virker alligevel som en ærlig kommunikation.

Hvis ikke det havde været for bogens sidste halvdel, ville jeg ikke mene den var det papir værd den er trykt på, men Sabroe får efter noget flakken manøvreret sig på plads og slutter med en bog som er svær at lægge fra sig.

Ikke en sovepille, for personerne fortsætter deres liv i min hjerne, hvilket jeg personligt godt kan lide. Bøger der efterlader fortsættelse og tanker efter at sidste side er læst oplever jeg som kvalitet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter