0 kommentarer

Langebro med løbende figurer af Bjarne Reuter

af d. 26. november 2002
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

291

Udgivet

1995

ISBN

87-00-23784-1

 

Bjarne Reuter har haft fat i de klassiske ingredienser, da han skrev ”Langebro med løbende figurer”, men nogle kan trylle med salt og peber.
Et stort skrummel af et hus. Lyset, der går ud. Sikringsskabet – selvfølgelig – i kælderen. Ah ha, tænker man og smiler kort. Smilene har det dog med at blive til grimasser under læsningen. ”Langebro med løbende figurer” er et langt forrygende gys og ikke til at lægge væk. Derfor får Bjarne Reuter klasket 4 stjerner efter sig.

Jannik tusser til dagligt rundt som kustode. Han er tilfreds i sit liv som nybagt ægtemand og med et barn i vente. Svigerforældrene er for læseren en sjældent provokerende oplevelse, men Jannik tager alting køligt. Når svigerfar Philip bruser mod Jannik med brovtende fornærmelser, bøjer han bare af. Og svigermoderen, som er mere plante end menneske med sjæl, betragtes med distanceret undren.
Jannik vil bare helst flyde roligt, gerne parallelt, med livet, men han har ikke fået brændt sine broer ordentligt. For enden af én af dem dukker en galning frem af fortiden, og denne mands gerninger i nuet har klare referencer til Jannik. Politiet er ikke i tvivl, men Jannik nægter. Og nægter. Til han langsomt tvinges til at lukke op for kisten med minder og oplevelser, fordi noget fra fortiden er ved at manifestere sig og truer ham og hans lille familie på deres liv.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter