0 kommentarer

Kvinden i dalen af Ketil Bjørnstad

af d. 24. april 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

248

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7079-039-0

Originaltitel

Damen i dalen

 

Tredje og sidste bind i Trilogien om Aksel Vinding, den unge talentfulde pianist, som må så grueligt meget igennem, før han når sit mål. Og når han så målet? Ja, det er op til læseren at bedømme!

Den anden og den tredje del kunne måske med fordel have været kogt sammen til en bog, idet mange ting går igen. Aksels mange forvirrede drømme og samtaler med de store komponister som Rachmaninov og Schubert fortsætter i dette bind, ligesom Aksels noget sex-fikserede tanker gør det. Aksel prostituerer sig ved at tage på turne og spille på diverse uduelige og ustemte klaverer og flygler i det nordlige Norge lige op til Rusland. Han drikker for meget og gennemgår i det hele taget en hård og måske uinteressant, men alligevel vigtig tid for ham, idet han får gennemlevet nogle ting som er nødvendige for ham, og som han ikke har fået “udlevet” i teenager-tiden, da han var presset af andres forventninger til ham. Disse forventninger gør han således op med i dette bind.

Igen er bogen velskrevet i et godt og læsevenligt sprog og på sine sider er romanen også spændende, men indholdsmæssigt lever den ikke op til første bind. Bogen er dog igen fyldt med dejlig musik. Bogtitlen henviser til Mariannes yngre søster Sigrun, som spiller en stor rolle i denne del af trilogien.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter