0 kommentarer

Kød og blod af Elsebeth Egholm

af d. 13. juni 2014
Info
 
Sideantal

394

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1349-8

 

 

 

Dicte er ikke helt sig selv. Hun har været udsat for indespærring og voldtægt, og det har (naturligvis) påvirket hende – mere end hun selv er klar til at indrømme. Hun har tabt sig, har problemer med at huske, og kan ikke tale om det, der er sket. Forslag om psykologhjælp afviser hun – for Dicte er Dicte og klarer sagerne selv!

Hun er stoppet som journalist og er i gang med at skrive en bog om ofre for forbrydelser. Til bogen interviewer hun et par kvinder, der for en del år siden blev udsat for grov voldtægt af Alex Dyhr (bemærk efternavnet…) – som nu sidder bag lås og slå.
I nutidens Aarhus bliver en ung studerende voldtaget og dræbt i en baggård i Mejlgade – lige over for det kontor, hvor Dicte har lejet sig ind for at skrive på sin bog. Pigens strube er flænset op og blottet – som af et rovdyr.

Sideløbende følger vi Ninni, ligeledes en ung studerende, der måtte have en pause fra studiet og nu arbejder i Skandinavisk Dyrepark, sammen med Jason, der ved en masse om ulve. Ninni får ubehagelige beskeder fra en person, der underskriver sig B, men Jason råder hende til at smide dem ud og ignorere dem.

Dictes søn, Peter, beskyldes for at lade sin hund Kaj gå løs, og et vidne har udpeget Kaj som det dyr, der har bidt et får ihjel på deres grund. Men har hun forvekslet Kaj med en ulv?

Ulven bliver således et gennemgående tema i bogen. Både den rigtige ulv, og morderen, der ikke nøjes med at dræbe én ung kvinde.
Dicte involveres naturligvis i opklaringen, og falder over nogle fællestræk med ofrene i hendes bog. Peter bliver sat i forbindelse med mordet på en af de unge kvinder, og samtidig leder han efter Kaj. Rose er gravid, og er i en periode flyttet ind hos Peter.

Som vanligt har Egholm ud over krimidelen flere aktuelle hændelser og temaer med i bogen: politimanden, der befriede en hund, er således hentet fra den virkelige verden; ulven, der atter er at finde i den danske natur har været meget omtalt i pressen, byggeriet på Aarhus havn – og det mistede Å i Aarhus, men til gengæld indførelse af Ø’et i bydelen Aarhus Ø. Det væsentligste emne er dog problematikken omkring unge, især piger, der bukker under for presset fra alt for høje forventninger, både fra omgivelserne, men ikke mindst fra sig selv, krav om gode eksamenskarakterer, krav om at være “på” hele tiden på de sociale medier. Hvilket for de sårbare piger kan føre til depression, misbrug af hash eller alkohol, eller at pigerne skærer i sig selv.

Det er en bog i den vanlige Egholm stil, en god gedigen og gennemarbejdet krimi, hvor alt går op i en højere enhed, uden løse ender, og med inddragelse af aktuelle temaer. Den er godt skrevet, rigtig spændende, og så er det rart, når personerne i en serie udvikler sig. Der ser ud til at være lidt mere åbning i forholdet mellem Peter, Rose og Dicte. Og så er altid skønt at læse en bog der foregår på hjemmebane – man er med hele vejen, både i Mejlgade, Hasle og Gellerupbadet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter