0 kommentarer

Kærlighed og andre trøstepræmier af Jamie Ford

af d. 1. juni 2019
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

384

Udgivet

2019

ISBN

9788763858243

Originaltitel

Love and other consolation prizes
oversætter: Ulla Lauridsen

Udgave

1.

 

Til verdensudstillingen i Seattle sættes en helt særlig præmie på højkant. En sund og rask dreng udloddes til en kærlig familie. Denne dreng er Ernest. Og den kærlige familie viser sig at være en meget speciel familie, der ernærer sig på en knap så dydig måde.

Ernest startede livet langt fra Seattle. Hos en mor, der hverken havde råd eller overskud til at beholde ham. Derfor bliver Ernest sendt afsted mod fjerne himmelstrøg, og håbet om et bedre liv. Men turen ombord på skibet mod USA er streng, og ankomsten og livet i USA er heller ikke nemt. At skulle udloddes på en udstilling er for Ernest derfor ikke nødvendigvis det værste der kunne ske.

‘Kærlighed og andre trøstepræmier’ er en sød historie om håb og kærlighed når livet ikke går den vej, man håber. Eller, måske sød ikke er det rette ord. For bogen er også barsk, og fortæller om livets til tider hårde realiteter. Men mest af alt handler den om at komme fra intet og drømme stort – Eller i hvert fald drømme om noget andet. Jeg blev fanget ind i bogens univers, der levende fortalte om livet som det kunne se ud i starten af 1900 tallet. Og jeg må sige, jeg synes det er både trist og skræmmende at vide, at bogen bygger delvist på sande hændelser. Der var en tid, i den ikke så fjerne fortid, hvor det at udlodde et barn i et lotteri ikke blev anset som underligt eller forkasteligt, men blot var noget man gjorde som et sjovt indslag på en festival.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter