0 kommentarer

Ingemanns land af Peter Ingemann

af d. 30. december 2010
Info
 
Sideantal

220

Udgivet

2010

ISBN

978-87-12-05263-0

 

”Ingemanns land” er endnu en bog i rækken skrevet af semikendte personer, som selv mener, de har noget på hjertet, som andre kan have interesse af at læse. Desværre falder både sproget og bogen igennem, som det ofte er tilfældet, når folk der ikke er vant til at skrive kaster sig over forfattergerningen. Der er ellers masser af drama og gode historier at tage af, men Peter Ingemann formår ikke at gøre historien medrivende og interessant for læseren.

Peter Ingemann, som vi kender fra det populære DR1 program ”Hammerslag”, er vokset op i en ustabil familie med en stærk alkoholisk far, som er meget egoistisk og sætter sine egne behov og ønsker før resten af familiens. Det betyder, at Peter, hans mor og søster lever i en konstant uvished om, hvor faren befinder sig, hvornår han kommer hjem og hvilken tilstand han er i.

Når han er ædru, er han verdens bedste far, som elsker sine børn højt og vil gøre alt for dem. Når han er fuld er han en tyran og Peter og resten af familien går rundt på listesko for ikke at tirre faren unødigt.

Det er ikke småting, faren har udsat Peter og hans storesøster Lene for igennem barndommen, i flæng kan nævnes: et utal af stedmødre af tvivlsom karakter, spritkørsel med børnene i bilen, flugt fra politiet, mens børnene sidder i bilen og kreditorer, som render familien på dørene med trusler om at tage gården fra dem.

Som det ofte er tilfældet med børn af alkoholikere, bliver Peter medmisbruger og gør alt for at beskytte faderen. Han føler et stort ansvar over for sin far, og hjælper ham på alle tænkelige måder. Først sent i livet da Peter selv har stiftet familie bliver han stærk nok til at sige fra og smider faderen ud fra sin ældste datters barnedåb.

Som tidligere skrevet er jeg ikke videre begejstret for bogen og har valgt kun at give den to stjerner. – Dog kan jeg forestille mig at børn af alkoholikere kan have glæde af den, fordi de kan relatere til de mange følelser, tanker og episoder som Peter gennemgår.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter