0 kommentarer

Imperial Bedrooms af Bret Easton Ellis

af d. 7. august 2010
Info
 
Sideantal

178

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1525-3

Originaltitel

Imperial bedrooms

 

 

Som ung mand udgav Bret Easton Ellis romanen “Under nul”, der blev en kæmpe success. Dengang stiftede læseren bekendtskab med Clay, Blair, Julian og andre unge fra overklassen i Los Angeles, der trods et materielt privilegeret liv ikke kunne få hverdagen til at fungere fornuftigt.

Nu, 20 år senere, har Bret Easton Ellis udgivet “Imperial Bedrooms”, der er en selvstændig fortsættelse til “Under nul”.

I “Imperial Bedrooms” er det igen Clay, der er fortæller og hovedperson. Nu er Clay blevet en midaldrende manuskriptforfatter, der har fået stor success i sit arbejde. I privatlivet er Clay lige så ustabil som han var for 20 år siden.

“Imperial Bedrooms” er en beskrivelse af Clay´s hverdag, der ikke ligner den hverdag, som de fleste af os trækkes med i Danmark. Clay forfølges gennem romanen, han modtager kryptiske sms-beskeder fra den mystiske forfølgere. Det Clay bruger mest tid på er, at udnytte en ung, ukendt skuespillerinde, der ønsker sig en hovedrolle i en film, hvis handling er baseret på et af Clays manuskripter. Hvorfor Clay forfølges – og hvem der forfølger ham skal ikke afsløres her, det må man læse bogen for at finde ud af.

Udover Clays hverdag dukker der små glimt op, hvor læseren bliver klogere på hvad Blair og Julian har brugt de sidste 20 år på – men bogen er som sagt mest en beskrivelse af det liv Clay fører sig.

“Imperial Bedrooms” er en udmærket bog, sproget er overbevisende, direkte og råt. Det, der trækker bogen lidt ned er, at personbeskrivelserne mangler lidt af den overbevisende “kant”, som Bret Easton Ellis har lagt for dagen i sine tidligere bøger. Handlingen er ok – ikke dårlig, men heller ikke overdreven god.

Alt i alt er “Imperial Bedrooms” en ganske god bog, om end ikke lige så overbevisende som de øvrige bøger jeg har læst af forfatteren. Dog er bogen læseværdig, så jeg vil gerne anbefale bogen af den simple grund, at det har været spændende at finde ud af, hvad personerne fra “Under nul” er blevet til her i livet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter