0 kommentarer

I nærheden af Peter Hugge

af d. 2. januar 2016
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7973-759-4

Udgave

1. udgave

 

“I nærheden” er en flok noveller, som på forunderlig vis alligevel hænger sammen på en eller anden måde, i det at der er flere af personerne, som dukker op i flere af de kommende fortællinger. Der er også forskellige episoder, der går igen gennem bogen. I den første novelle “Post” går det helt galt for det nye postbud, og en del post dukker aldrig op hos de rette mennesker, hvilket er grundstenen i alle novellerne. Og på grund af det kan det få fatale konsekvenser for hovedpersonerne i de efterfølgende historier. I “I nærheden” møder vi et postbud, en dommer, en gamle kunster, en indehaver af en pornobutik, en apoteker, en servitrice og en masse andre. Værthuset “Sælen” går igen og igen i fortællingerne, da flere af personer kommer der en del.

Peter Hugge har skrevet en novellesamling, der er let at læse, let at forholde sig til, velskrevet og ikke mindre end fantastisk i og med at den er så forunderlig og er fyldt med en flok skæve eksistenser. Det kan jeg godt lide.

Jeg gør ikke så meget i noveller, da jeg hellere vil kunne fordybe mig i personerne og få en masse ud af dem. Peter Hugge fanger mig dog i disse, netop fordi han formår at skabe et univers, hvor de dukker op flere gange, jo mere du får læst.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter