0 kommentarer

I denne stille nat af Mari Jungstedt

af d. 12. august 2010
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-829-7, 978-87-7055-254-7

Originaltitel

I denna stilla natt

 

En af byens drankere, kaldet Blitzen, findes myrdet i sit mørkekammer. I første omgang ligner det et rovmord, da Blitzen netop har vundet en større sum penge på travbanen. Men det viser sig at han har andre talenter end at spille på heste. Han udfører sort arbejde for flere i byen – heriblandt også nogle af byens spidser. Han har desuden modtaget større pengebeløb, som er sat i banken – for hvad? Afpresning?
Da den unge pige Fanny forsvinder, søger Knutas og hans kollegaer efter et link mellem de to, der kan føre til morderen – hvis det altså er samme morder i de to sager.

Sideløbende følger vi Emma og hendes livs dilemma: Skal hun blive hos Olle og børnene, eller følge sit hjerte og forlade Olle for at være sammen med journalisten Johan?

Det er en traditionelt opbygget krimi, hvor politiet søger spor, kommer på vildspor, for så til sidst at finde de afgørende spor, der fører til morderen. Det er en stor overraskelse, da morderen afsløres. Og det er efter min mening en lidt for usandsynlig person, der er morderen – mere kan jeg ikke sige uden at afsløre for meget. Men en spændende og let læst krimi: let ferielæsning i hængekøjen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter