0 kommentarer

Hypnotisøren af Lars Kepler

af d. 12. februar 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

588

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08213-5

Originaltitel

Hypnotisören

 

Skuffelse. Dyb, dyb skuffelse.
Bevares, ‘Hypnotisøren’ er såmænd en udmærket krimi. En krimi på jævne. Men når man nu igennem mange måneder har fået stillet noget sensationelt i udsigt, kan ‘Hypnotisøren’ ikke undgå at skuffe.
Al respekt for forfatterparret Alexandra og Alexander Ahndoril, der under pseudonymet Lars Kepler har formået at hype deres værk til noget vældig stort. Det er et fornemt eksempel på et gennemført markedsføringsstunt, og de har utvivlsomt allerede tjent millioner af kroner på det.
Men når millionerne er brugt af deres børns børn, er der ikke en kæft, der længere kan huske, hvad pengene blev tjent på. ‘Hypnotisøren’ vil dø i glemsel. Og tak for det! Den fortjener ikke bedre.
Plottet er comme ci comme ca, men dog spændende nok.
Til gengæld er persontegningen en flad, stereotyp omgang og sproget en katastrofe.
Der læsses på med det ene sproglige billede efter det andet, uden at billederne har nogen betydning for handlingen. De virker kun forstyrrende og er ofte så kluntet konstruerede, at de tvinger læseren til at stoppe op og forsøge at se for sig, hvad det er, forfatterne ønsker at illustrere.
Andre steder er sproget så simpelt, at vi nærmer os dansk-stil-i-folkeskolen-niveau.
Jeg formelig kæmpede mig igennem de over 500 sider, og bagefter fortrød jeg at have brugt tiden på værket. De timer kunne have været anvendt bedre. Men nu er bogen læst, og læren må være: Tro aldrig på markedsføring. Tag altid imod PR med en vis portion skepsis.
Er der nogen, der vil købe en kun let brugt udgave af årets krimi?

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter