0 kommentarer

Hvordan soldaten reparerer grammofonen af Sasa Stanisic

af d. 12. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

314

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-05746-1

Originaltitel

Wie der Soldat das Grammofon repariert

 

“Hvordan soldaten reparerer grammofonen” er en af den slags bøger, hvor forfatteren har meget at sige, men hvor læseren alligevel aldrig bliver revet helt med af historien.

Bogens hovedperson er drengen Aleksander, der vokser op i Visegrad i Bosnien. Hans tidlige barndom er god, han er omgivet af sin familie og lever et helt almindeligt liv indtil borgerkrigen bryder ud. Under krigen flygter Aleksander til freden i Vesteuropa sammen med sin familie.

“Hvordan soldaten reparerer grammofonen” er Aleksanders fortælling om hans liv, som det har formet sig indtil nu.

Overordnet set er det ikke en dårlig historie, men bogen nåede alligevel aldrig at fange mig helt. Selvom sproget er rigt nåede personerne aldrig rigtig at blive overbevisende eller troværdige. Derudover synes jeg, at der gik for lang tid inden man som læser kom hen til bogens kerne, og det tæller ned.

På trods af de dårlige ting i bogen får “Hvordan soldaten reparerer grammofonen” tre stjerner for sit gode sprog og for, at forfatteren faktisk har noget på hjerte. At personerne kunne være mere overbevisende kan jeg godt leve med, og jeg mener alligevel at romanen er læseværdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter