0 kommentarer

Hvis Cilla kunne se mig nu af Anita Krumbach

af d. 8. februar 2019
Info
 
Sideantal

176

Udgivet

2019

ISBN

978-87-638-6068-0

Originaltitel

Hvis Cilla kunne se mig nu

Udgave

1. udgave

 

Hvordan kommer man videre, når man har mistet en søster? Det spørgsmål kredser denne bog om. Gennem den 14-årige Solvej hører vi om den underlige tid der følger det enorme tab af storesøsteren Cilla. Døden fylder alt i familien, der tæller Solvejs forældre og søskende, men er samtidig ikke noget man taler om. Den ligger som en evig skygge over familiens hverdag, truende og uudtalt.

Solvej har mange minder om Cilla, gode som knap så gode. Hun klynger sig til dem i tankerne.

Men noget synes at ændre sig da Cillas gamle kæreste dukker op – han tør nemlig godt nævne Cilla.

‘Hvis Cilla kunne se mig nu’ er en smuk, sørgelig, og alligevel håbefuld bog. Frem for at fokusere på dødsfaldet, hvordan og hvornår, handler den om tiden efter, tankerne, bearbejdelsen (og til tiden manglen på samme). Bogen beretter om sorgen og savnet efter et dødsfald, men også om hvordan verden udenom bare synes at fortsætte ufortrødent.

Jeg synes bogen på utrolig fin vis formår at komme ind under huden på den 14-årige Solvej; hendes tanker, frustrationer, forvirringer blandes med hendes håb og drømme for fremtiden. Det er egentlig ret smukt at skrive en bog om død og sorg, hvor selve døden i sig selv ikke er vigtig, men i stedet hvordan de efterladte kommer videre. Der er håb!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter