0 kommentarer

Hvepsereden af Inger Wolf

af d. 29. januar 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

309

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7053-586-1

Originaltitel

Hvepsereden

Udgave

1.udgave

 

“- Jeg får dig igen, prinsesse, hørte hun ham hvæse med en smågrinen. Og hvepsenes summen blev lavere. De havde opgivet hende og var blevet omme på den anden side. Hun vaklede det sidste stykke op mod huset, ind mellem de lyserøde roser og stikkelsbærbuskene. Noget koldt løb ned ad benene på hende under kjolen, men hun ænsede dårligt sporene af forbrydelsen.”

En ti-årig pige voldtages. Traumet sætter så dybe spor i hende, at hun nægter at tale med forældre, politi og psykolog om oplevelsen. Mange år senere myrdes en ung mand. Det mest bizarre er, at mandens læber er skåret af og at der er spredt omkring 15 tørrede bier omkring liget. Endnu to makabre mord finder sted, ligeledes med hvepse omkring ligene. Hvad er forbindelsen til pigen fra dengang? Politikommissær Daniel Krokic må sammen med resten af efterforskningsholdet samle trådene, der peger i alle retninger. En psykiatrisk patient er flygtet, et offers forældre gemmer på hemmeligheder, en øjenlæge viser sig at kunne ordne mere end folks øjne. Men sandheden vil – og kommer – frem.

“Hvepsereden” er en fantastisk spændende og skræmmende bog. Ingen detaljer er udeladt, ej heller de uforståelige drømme, der bliver ved med at dukke op i Kovics sind. Drømmende tager til, både for hans vedkommende, og for den psykiatriske patients. Fortiden lader sig ikke glemme, og maser sig frem til de to mænd. Da forbrydelserne i al deres gru til sidst går op for en sidder man blot med tabt underkæbe og tænker: for vildt. Ingen krimier til mig foreløbig. Handlingen og karakteristikken af alle de mørke mænd, drømmenes faretruende fremfærd er ikke for børn og sarte sjæle. Men de giver et overbevisende billede af tre stakler, der er ofte for forældrenes syge og hadske adfærd, samt fortrængningernes vidtrækkende og uoverskuelige konsekvenser.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter