0 kommentarer

Hvem skal trøste Knytten? af Tove Jansson

af d. 27. marts 2010
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06869-6

Originaltitel

Vem ska trösta knyttet?

 

Hvem skal trøste Knytten? er den vakreste Mumi-billedbog på vers.
Helt fantastisk fortalt og illustreret i 1960 af troldenes moder, Tove Jansson, og nu rigtig fint nyoversat af Marianne Iben Hansen. Og den er bestemt for både børn og voksne.

Den lille og stille Knytten bor ene og alene indtil den dag, han vandrer ud i verden for at se sig omkring og lægge sit ensomme hjem bag sig. Da han en dag finder en flaskepost fra den ligeså stille og ene Tutten, træder Knytten i karakter og gør nu alt for at komme den lille Tut i møde.
På sin vej møder han alle de figurer, læseren kender fra Mumi-universet: filifjonker, mymler, hemuler, lille My og mange flere.

I denne bog er det dog den forsagte Knytten, der i teksten gives stemme, mens de ovennævnte figurer vi kender så godt, spiller birollerne. Billedsiden, derimod, understreger Knyttens stille væsen ved at sætte ham i udkanten af billedet, hvor han betragter alle de andre figurers leben og festivitas. Dette er et meget fint eksempel på billedbogsgenrens mulighed for at lade tekst og billede give hver sit bidrag til fortællingens rum.

Altså: en så fin og skøn billedbog, som så klart og varmt anbefales. Og se i øvrigt anmeldelsen her på siden af Tove Janssons billedbog ”Mumi, Mymlen og lille My. Hvad sker der så?”, som blev genoversat på samme tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter