0 kommentarer

Hr. Isakowitz’ skat af Danny Wattin

af d. 31. januar 2015
Info
 
Sideantal

233

Udgivet

2015

ISBN

978-87-400-1743-4

Originaltitel

Herr Iskaowitz skatt

Udgave

1.udgave

 

Danny Wattin er født og opvokset i det trygge Sverige og har aldrig haft store bekymringer i sit liv.

Det samme kan man ikke sige om hans forfædre, der på både moderens og faderens side er jøder, der har overlevet holocaust og ad omveje er landet i Sverige, hvor de har boet i over 70 år.

Familiens historie har altid interesseret Danny, og derfor har han besluttet at grave i familiens fortid, finde ud af hvor de kommer fra – og ikke mindst finde ud af om der er hold i, at forfaderen, Hr. Isakowitz (der ejede en herre-ekviperingsbutik) virkelig har nedgravet en skat nær sit hus i Polen inden nazisterne satte jagten på jøderne ind.

For at finde frem til Hr. Isakowitz´ og for at lære mere om familiens historie tager Danny, sønnen Leo og Dannys far til Polen for at genfinde familiens gamle hus og hverdag.

“Hr. Isakowitz´s skat” handler om bilturen fra Sverige til Polen og om jagten på denne skat.

Turen er beskrevet med megen humor, ligesom forfatteren fortæller om familiens historie gennem flere generationer.

Familiens historie er broget, voldsom og sørgelig – ligesom de fleste historier om holocaust-overlevere gør historien indtryk på læseren.

Desværre er “Hr. Isakowitz’s skat” ikke en vanvittig god bog. Bogen handler primært om bilrejsen mellem Sverige og Polen og om forholdet mellem Danny, hans far og sønnen Leo.

Jeg manglede noget mere kød på historien, mere information om bedsteforældrenes liv under holocaust – og en form for opfølgning på hvad turen har betydet for familien ville også have været rar.

Handlingen er ganske enkelt for sparsom til min smag og det tæller virkelig nedad.
Til gengæld er Danny Wattin benådet med en god humor og en god evne til at beskrive sin egen opvækst i en jødisk familie i nutidens Sverige, og det tæller op.

Jeg lander på 2 stjerner – handlingen var en tynd kop the, der skal mere seriøsitet til hvis jeg skal score en bog til mere end 2 stjerner.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter