0 kommentarer

Honningtunger af Helene Uri

af d. 14. juli 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

254

Udgivet

2006

ISBN

87-7955-349-4

Originaltitel

Honningtunger

Udgave

1.udgave

 

Jeg har været 2 måneder og 13 dage om at skrive denne anmeldelse. Flere gange i forløbet har jeg spurgt mig selv: Hvor svært kan det være?
Meget svært for Helene Uris bog “Honningtunger” er den eneste bog nogensinde, jeg ikke har kunnet danne mig en mening om. Den efterlader mig helt og aldeles blank.

“Honningtunger” er et underfundigt mix af mad og identitet – bogens gennemgående temaer. De ydre rammer bliver sat af en syklub, hvor man ikke syr men laver mad.
Klubben medlemmer – fire kvinder i 30erne – skiftes til at udfolde sig i køkkenet i deres respektive hjem. Aftenens menu og de enkelte retter er omhyggeligt beskrevet og fungerer som bindeleddet til bogen andet store tema: identitet.
I kontrast til de stramt satte ydre rammer præsenteres identitet flydende. Som en æske, hvis indhold flyder rundt og konstant skifter form og substans.
Kvinderne er på hver deres måde dukkefører og manipulerer uafbrudt hinanden i henhold til den skjulte dagsorden de hver især har.

“Honningtunger” er et mini studie i psykologisk krigsførelse på dagligdags niveau og en smagsprøve på nogle kvinders kamæleon-agtige evne til at tilpasse opførsel, udseende (samt mad) i forhold til det, de forventer, er forventet af dem.
“Honningtunger” får 2 stjerner for en helt igennem mærkelig oplevelse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter