0 kommentarer

Halvbroderen af Lars Saabye Christensen

af d. 13. november 2003
Info
 
Sideantal

722

Udgivet

2002

ISBN

87-11-17040-9

Originaltitel

Halvbroren

Udgave

1.udgave

 

Med sine 722 sider er ”Halvbroderen” vist det, man kalder en murstensroman, men hvis man hører til dem, der elsker familiesagaer, er det ikke én side for meget!

Historiens fortæller er Barnum Nielsen, en alkoholiseret manuskriptforfatter, hvis højde ligger en smule under det norske gennemsnit, og dette faktum tilsammen med hans noget usædvanlige fornavn er hans store kors i livet. Barnum vokser op i Oslo som fjerde led i en slægt, der ellers har en udtalt mangel på mænd. Faderen, den hemmelighedsfulde Arnold Nielsen, er for det meste væk fra hjemmet, og det eneste andet mandlige indslag i familien er halvbroderen Fred. Romanen er et spændende billede af efterkrigstidens Oslo i et miljø, der opspænder både arbejderklassen og de højere lag. Portrætterne af familiens karakterfulde kvinder er fascinerende, men det er især beskrivelsen af Barnums kamp for at vokse op og blive ”høj nok”, der fænger.

”Halvbroderen”s nærmest episke fortælling strækker sig næsten over et århundrede, og Barnum forsøger som voksen at indsamle de mange tråde i familiens historie for at opklare nogle af slægtens hemmeligheder, hvoraf en af de største er: hvem var Freds far?

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter