0 kommentarer

Hændelser i stresset melankoli af Marianne Larsen

af d. 10. februar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

80

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-16649-1

 

Marianne Larsens nye digtsamling indeholder digte med titler som “At du ikke bare svarer”, “Ordlyd grebet på fersk gerning” og “Læbegrammatik”. Mariannes digte omhandler dagligdagen, det ensomme og det sociale. Hendes digte er ligetil og anderledes og de er politiske sproglige. Og Marianne Larsen er ikke bange for at lege med sproget og sammensætningen af den danske ordlyd.
Marianne Larsen tilfører hendes digte en god portion humor og du bliver til dels i godt humør af at læse dem. Dog er det en digtsamling, som ikke gav mig den store eftertænksomhed som jeg nu en gang godt kan lide at digte giver mig. Jeg sad alt for mange gange tilbage med en tom følelse når jeg havde læst et af digtene. For mig er det rigtigt ærgerligt at sidde med den følelse for jeg lægger mange kræfter i at læse digte og læser det samme flere gange for, at prøve, at forstå hvor forfatteren vil hen med netop dette digt, og så synes jeg faktisk, at jeg har ret til at bede om, at får noget eftertænksomhed ud af det!

“Hændelser i stresset melankoli – med automatiske æbler” hviler i sig selv og forundres over det sentimentale men hænger sig til gengæld ikke i det.

Noget, der virkelig irriterede mig og som jeg ikke forstod meningen med i digtsamlingen er at flere af dem slutter med en fodnote, skrevet med CapsLock slået til. Hvad var lige meningen med det? For mig hang det slet ikke sammen med det digt jeg lige havde siddet og læst!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter