0 kommentarer

Groo – Mightier Than the Sword af Sergio Aragonés

af d. 21. juni 2013
Info
 
Sideantal

150

Udgivet

2002

 

Figuren Groo bliver denne gang brugt som en undskyldning for at fabulere helt afsindigt på politiske rænkespil, manipulation af medier, industriens spin, og massernes mytedyrkelse. Handlingen er overrumplende intelligent vævet sammen: Diktatoren Pipil Khan ligger for døden, men nægter at udnævne en af sine tre magtliderlige sønner til tronfølger med mindre en af dem bringer ham sin værste fjendes hoved. En fjende som han aldrig har set, men kun hørt omtalt fra de få der har overlevet at møde ham: et frygteligt monster, med seks arme og tre hoveder kaldet Groo.

Samtidig kommer vores mildt sagt uintelligente vandringsmand Groo tilfældigvis til Pipil Khans rige. Som vanligt er han sulten, men mangler penge til mad, hvorfor han søger job ved den lokale trykker. Han skal spotte nyheder. På trods at hans manglende åndsevner får han opsporet, at Pipil Khans ældste søn er ved at samle en hær for at gå i krig mod et frygteligt tre-hovedet monster. Den altid kampberedte Groo melder sig til hæren, som i virkeligheden er på jagt efter netop Groo selv. Da Groo endelig indser miseren, nedslagter han egenhændigt hele hæren. Som sædvanligt.
De få overlevende tør ikke fortælle Pipil Khan, at Groo blot er en almindelig mand, men bekræfter myten om det overnaturlige monster.
Imens bruger Pipil Khans yngste søn politisk pression til at styre pressen, så hans to brødre ifølge avisen taber deres krig imod Groo, før slaget overhovedet er begyndt. Da den krigeriske Groo hører om hans egen sejr i et slag han ikke har udkæmpet, indleder han selvsagt omtalte slag.

At forsøge at redegøre fyldestgørende for handlingen og de mange brillante krumspring er ganske enkelt umuligt. Jeg vil derimod slå et slag for denne serie, der er blandt det ypperste på markedet. Desværre blev Groo kun udgivet på dansk i et meget begrænset omfang tilbage i 80’erne, så man skal enten på biblioteket eller på nettet for at finde den.
‘Mightier than the Sword’ er Groo når Groo er bedst.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter