0 kommentarer

Frygtelig lykkelig af Erling Jepsen

af d. 22. december 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

231

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02366-2

 

Erling Jepsen er nok mest kendt som dramatiker, men han er i de senere år også slået igennem som romanforfatter – og det med succes.

“Frygtelig lykkelig” handler om den københavnske politimand Robert Hansen, der forflyttes til Højer i Sønderjylland, hvor han skal være den nye landbetjent. Robert synes det er svært at falde til i Højer da tingene gøres på en anden måde i København og folkene i Højer er meget anderledes end han er vant til. I Højer er det nemlig ikke alt der rapporteres til politimesteren i Tønder.

Robert og den lokale skønhed, der er i et voldeligt ægteskab får et godt øje til hinanden. Den voldelige ægtemand ser sig selvsagt ond på Robert, og det ender med, at Robert kastes ud på dybt vand og vikler sig selv ind i uheldige situationer.

Robert vil efter en tid gerne tilbage til København, de lokale vil derimod beholde ham i Højer. Det ender med, at Robert tvinges til at blive i Højer, for tager han tilbage til København vil nogen i lokalsamfundet gøre livet surt for ham, og det er han ikke interesseret i.

“Frygtelig lykkelig” er humoristisk og alvorlig på samme tid, og selvom nogle af personerne er ude i hampen og gør ting der ikke altid er lige troværdige er bogen alligevel anbefalelsesværdig fordi den er underholdende og skrevet i et overbevisende og godt sprog.

Bogens hovedpointe er, at ens plads livet måske er noget helt andet end man havde forestillet sig, men bare fordi tingenes tilstand ændres til noget man ikke havde forventet, så er det ikke nødvendigvis dårligt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter