0 kommentarer

Frit om Frank af Frank Colding

af d. 15. maj 2015
Info
 
Sideantal

109

Udgivet

2014

ISBN

978-87-90264-99-4

Originaltitel

Frit om Frank

Udgave

1.udgave

 

Frank er førtidspensionist, Frank er sanger, Frank er forfatter, Frank er Skizofren. Man kan sige mange ting om Frank. Men Frank er først og fremmest sig selv i en verden han ikke altid forstår og som ikke altid forstår ham. Men han prøver efter bedste evne at opnå en god tilværelse selv om han aldrig helt kan slippe medicinen.

Vi får beskrevet et forløb fra Frank får sin diagnose og til han i dag er mere eller mindre selvhjulpen. Han beskriver hvordan behandlingen har foregået, hvad for noget medicin han får, de stemmer han hører som oftest afspejler hans indre barn eller hans familiemedlemmer. Vi hører om hans hverdag hvor han selv om han er tilkendt førtidspension har et lille job og vi hører om hans hobbyer med sang, musik og skrivning.

Bogen er skrevet som Franks egen personlige historie, men henvender sig i den grad til både behandlere og andre der selv har været syge eller er syge. For Frank prøver virkelig at forklare hvad man kan og ikke kan opnå inden for det psykiatriske system. Og han beskriver hvordan han langsomt bliver bevidst om hvad det er han fejler og hvorfor.

Frank opfatter dog ikke altid sig selv som syg. Men mere som i en helingsproces, for nu hvor han i mange år har haft en fast diagnose så vil han hellere prøve at komme fornuftigt videre med sit liv, selv om han godt ved han nok ikke bliver erklæret rask nogensinde.

Vi hører en del om hans søvnmønster og hvordan dette er påvirket af både den medicin han får men også af hvordan hans hverdag ellers hænger sammen.

Og så hører vi om hans kærlighedsliv, uden dog at komme helt i de mest intime detaljer. Han fortæller også om engang hvor hans ekskæreste blev gravid ved et uheld og måtte få en abort.

Så er der et religiøst islæt over det hele, da det religiøse fylder meget i og hos Frank. Han har selv opsøgt det på flere forskellige måder og han er sikker på han har gud med sig.

Det er med andre ord en bog der fortæller hvad det er for en verden en skizofren lever i og som beskriver hvad hjælp man kan få. Og så er det Franks hobbyer man hører en del om, som egentlig ikke er så relevante for resten, men som jo er det der giver ham sin livskvalitet.

Bogen er helt sikkert bedst hvis man i forvejen har noget med psykiatrien eller andre offentlige systemer at gøre, for det er ikke en typisk biografi der normalt følger en person fra barn til nutid…

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter