0 kommentarer

Flaskepost fra P af Jussi Adler-Olsen

af d. 22. juli 2010
Info
 
Sideantal

486

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-8765-9

Udgave

1

 

Så har Jussi gjort det igen, med sin tredje bog om Carl Mørck og afdeling Q. En sindsoprivende historie om en samvittighedsløs psykopat, som kidnapper og myrder børn, nøje udvalgt blandt religiøse sekter.
En vaskeægte flaskepost havner en dag hos Afdeling Q efter at ha’ brugt nogle år på at flyde fra Sjælland til Skotland og siden stå dér i en vindueskarm yderligere nogle år. En dag finder en nysgerrig sjæl så ud af at indholdet må være et råb om hjælp og sender den til København. Carl og hans hjælpere får efterhånden afkodet den ulæselige meddelelse så meget, at de kan konstatere, at der er tale om to børn, som er forsvundet i februar 1996. Men de har svært ved at få hul på sagen, da ingen har meldt deres børn savnet i den periode.

Carls gamle ven og kollega Hardy, som er blevet lam efter et mordforsøg, er nu blevet installeret i Carls rækkehus, der er ved at udvikle sig til lidt af et menageri. Vigga truer med at flytte hjem igen og Carl savner den dejlige Mona, som er bortrejst.

Carls assistent Assad bliver stadig mere hemmelighedsfuld og assistenten Rose viser sig at gemme på endnu større hemmeligheder. En dag dukker Roses søster Yrsa op og siger, at hun vikarierer for Rose, som ikke har det så godt. Yrsa er endnu vanskeligere at omgås end Rose, men i det mindste ligeså dygtig. Jeg har måske nok min tvivl om hvorvidt en afdeling under det danske politi virkelig kan ha’ så store originaler gående løs, men det en yderst underholdende!

Endnu en gang kombinerer Adler-Olsen humor og rædsel på foruroligende, men fascinerende måde. Det ene øjeblik klukker man af grin og kort efter er man ved at få hjertestop af den ufattelige ondskab, man præsenteres for.

Jeg er vild med Adler-Olsens sprudlende sprog og lune humor. Når jeg tænker på mine andre favoritter indenfor krimigenren, så slår det mig, hvor dansk han er. Til sammenligning virker nordmanden Jo Nesbø ikke særlig norsk, han er langt mere international. Harry Hole ville sikkert gøre sig bedre i en Hollywood filmatisering end Carl Mørck; men det skal Adler-Olsen dog kun ta’ som en kompliment. Tænk at kunne indfange og udtrykke ‘danskheden’, som han gør, det er filenfløjtemig ikke så ringe!

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter