0 kommentarer

Fåresyge af Ina Merete Schmidt

af d. 22. april 2008
Info
 
Sideantal

197

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06282-3

 

Lars og Miriam er taget til Norge – Lars arbejder som læge, Miriam skal færdiggøre illustrationer til en bog. Lars og Miriam har mistet deres lille datter, og mens Lars nærmest arbejder i døgndrift, er Miriam næsten gået helt i stå. Hun trives ikke i Norge – i den lille landsby med sladder, hvor man skal passe meget på, hvordan man opfører sig, hvis man ønsker at blive accepteret i byen. Hun nægter dog at opføre sig “passende” – og bliver mødt med mistroiske blikke af folk i landsbyen. Hun har ikke på samme måde som Lars “behagesyge” og siger ligeud, hvad hun mener. Det bliver ikke altid positivt opfattet!

Lars er søn af Henrik og Lillian – begge læger – især Henrik er en snob, der ikke helt kan forlige sig med Miriam og hendes manglende ambitioner. Lars er blevet pacet gennem uddannelsessystemet – et ønske om et højskoleophold blev afvist som spild af tid, ligesom det efter Henriks mening er et unødigt afbræk i karrieren at tage til Norge.
Miriam og Lars’ ægteskab knager – de har svært ved at tale sammen, og begge har en kort affære, mens de opholder sig i Norge.

Miriams ligefremme måde at opføre sig på skaber mange morsomme situationer, og bogen er på ingen måde klynkende eller sentimental.
Det er en sød bog, på mange måder en hverdagshistorie, som virker meget realistisk. Det lykkes Miriam og Lars at komme videre med livet – sammen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter