0 kommentarer

Evas øje af Karin Fossum

af d. 2. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

256

Udgivet

2005

ISBN

87-7724-659-4

Originaltitel

Evas øye

 

Eva Magnus er en ung fraskilt kvinde, med rod i økonomien. Hun prøver på at ernære sig som billedkunstner, men er på ingen måde slået igennem. Og paradoksalt nok viser Konrad Sejer, kriminalassistent med gode forcer indenfor opklaringsarbejde, sig at være en af de få, der virkelig forstår og sætter pris på hendes kunst.

Eva lever et ubehageligt liv, med adskillige regninger, der overskrider utallige frister. Det er ikke noget godt liv for datteren Emma, og da mødet med en gammel, kær veninde åbner muligheder for let tjente penge er Eva hurtigt på pletten.
Evas omgivelser fornemmer hurtigt, at der er problemer, for Eva er på ingen måde en hårdkogt forbryder, men plages i stedet konstant af tanker og mareridt om de afveje hun kommer ind på. Selvom hun konstant prøver at retfærdiggøre sine handlinger overfor sig selv, gennemskuer Konrad Sejer hurtigt, at der her er tale om et rystende nervevrag, der kun skal prikkes let til, inden sandheden vil åbenbare sig for ham.
Personskildringerne af Eva og Sejer er grundige og roligt fremadskridende. Lidt efter lidt fornemmer vi, hvad de to personer drømmer om, skiller sig ud ved og er kendetegnede ved.

Når bogen trods dette ikke får mere end to stjerner skyldes det, at handlingen omvendt forekommer mig at være alt for stillestående. Selvom det forsøges at indskrible et par spændingsmomenter i løbet af bogen, bliver disse korte og gennemsyrede af elementer, der beskriver personernes indre, snarere end opbygningen af et ydre landskab, der kunne tjene som billede på det indre, samt understregning af scenen for fortællingen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter