0 kommentarer

Et malet hus af John Grisham

af d. 13. februar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

332

Udgivet

2001

ISBN

87-15-10354-4

Originaltitel

A Painted House

 

Da jeg satte mig ned og læste “Et malet hus”, havde jeg forestillet mig at Grisham skrev med sædvanlig stil om juridiske hjerner og intriger, men det var ikke helt sådan det blev. “Et malet hus” er skrevet som af et barn, der oplever en masse ting. Ikke børnerelaterede ting, men en serie af begivenheder der går gennem hans barndom.

Historien handler om 7-årige Luke Chandler, som bor på en gård i Arkansas med sin familie. Fortællingen starter med ankomsten af daglejere fra bjergene, som skal arbejde for Chandler-familien den sommer, med at plukke bomuld i marken og andet forefaldende arbejde. Luke må også hjælpe til i marken med de andre og han glæder sig til at udbrede sin verden lidt, selvom han hellere ville tilbringe tiden med pigerne fra bjergene. Familien er ikke rig eller fattig, men de arbejder dog hårdt for at få pengene til at slå til.

“Et malet hus” handler om daglejere og hvordan temperamenter kan komme i kog under en sommer med hårdt arbejde. Fordi der fortælles fra en 7-årig drengs perspektiv, får man nogle nye nuancer leveret i fortællingen som jeg ellers ikke har set hos Grisham før. Jeg synes han gør et glimrende arbejde især hans personkarakteristik er grundig og gennemarbejdet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter