0 kommentarer

En sandsynlig historie af Karin Alvtegen

af d. 17. april 2012
Info
 
Sideantal

294

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7973-458-6

Originaltitel

En sannolik historia

 

Helena er født og opvokset i Stockholm, men har i mange år været feriebarn et sted i Norrland. Somrene som feriebarn står for hende som Paradis, og da hotellet ved siden af gården, hvor hun tilbragte somrene som feriebarn bliver sat til salg, pakker hun mand og teenagedatter i rygsækken og drager mod det tabte Paradis.

Paradis vedbliver dog at være en anelse tåget. Manden trives ikke og flytter tilbage til Stockholm. Teenagedatteren længes også tilbage, men føler sig, som så mange før hende, forpligtet til at holde styr på den forsmåede forælder – en opgave hun naturligvis ikke er begejstret for, og skænderierne imellem de to hunner er da også hyppige.

Anders er også i tvivl om værdien af sit hidtidige liv, og søger ligeledes mod nord.

Mødet med landsbytossen Verner bliver skelsættende for dem begge. For Verner kan se mangt og meget, og tvinger både Helena og Anders til at se tingene – og sig selv – igennem en ganske anden optik end vanligt. En vanskelig, og for Helenas vedkommende, uønsket opgave, der sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad hun hidtil har ment at vide.

“En sandsynlig historie” er en smuk og velskrevet bog, om to voksne mennesker, der tvinges til at se sig selv og deres verdensopfattelse i øjnene. To mennesker, der bliver rystede i deres grundvold, men kommer ud på den anden side som hele, og formentligt bedre, mennesker.

Selvom bogen handler om store emner, som selvopfattelse, verdensanskuelse, atomer, kernefysik er den skrevet i et befriende lettilgængeligt sprog. Bogen er hurtigt læst, men essensen er let at erindre, for så vigtigt at det at se sig selv i øjnene.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter