0 kommentarer

En pålidelig hustru af Robert Goolrick

af d. 27. marts 2012
Info
 
Sideantal

292

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92621-45-0

Originaltitel

A reliable wife

 

En gribende fortælling om Ralph Truitt, der i efteråret 1907 sætter følgende annonce i avisen: “Coutry business man seeks reliable wife. Compelled by practical, not romantic reasons”.

Ralph Truitt ejer hele lokalsamfundet og er ensom dybt inden i sjælen, efter at hans kone 20 år tidligere forlod ham alene med de to børn, hvor den handicappede datter snart efter døde og teenagesønnen forlod hjemmet i vrede. Hans barndom var heller ikke en dans på roser, og på hans ældre dage har han erkendt, at hvis han ikke skal dø ensom, må han foretage sig noget drastisk.

Annoncen besvares af Cathrine Land, der skriver at hun er “a simple honest woman”, hvad hun bestemt ikke er. Hun har nemlig en skjult dagsorden, hun vil gifte sig med den velhavende Ralph for derefter at slå ham ihjel og blive den rige enke. Til formålet har hun medbragt en flaske arsenik.

Men Ralph har også en skjult dagsorden, og de to spiller hvert deres spil, der munder ud i nogle gevaldige psykiske derouter og en erkendelse af, at man kan gå ind i et forhold med ét formål, men at det undervejs kan forme sig sådan, at man må opgive sine mål og drømme og give sig hen til øjeblikket. At være tro kan tolkes på mange måder, men i sidste ende er det vigtigst at være tro mod sig selv og det man tror på.

En dyster – og dog alligevel rørende historier om menneskelivet i almindelighed, om tunge skæbner, der ikke lader sig mildne og om, at enhver er sin egen lykkes smed.

Det hele pakket flot ind i et spindelvæv af flotte skildringer af tiden omkring 1907 og frem.

Læst på engelsk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter