0 kommentarer

En meget lykkelig mand af Annegrete Kraul

af d. 30. juli 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

299

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08411-5

 

“En meget lykkelig mand” er en bog, som jeg ikke rigtig kan bestemme mig til, hvad jeg synes om. Forklaring følger.

Christian og Mie er et midaldrende ægtepar, der ser ud til, at have alt hvad hjertet kan begære: et lykkeligt ægteskab, gode jobs, stort hus, søde børn. Naboerne og vennerne ser op til Christian og Mie og er nok også lidt misundelige på parrets lykkelige liv.

En dag begynder Christian at få nogle underlige telefonopkald fra en ung mor, der råber og skriger i telefonen og beskylder Christian for at have snydt hende. Udover telefonopkaldene bliver der en dag placeret et “Til salg”-skilt på græsplænen foran Christian og Mies hus. Naboerne og vennerne undrer sig, for hvad er det Christian har rodet sig ud i?

Langsomt (og måske også for langsomt) følger læseren handlingen frem til det punkt, hvor det går op for læseren, hvad det er Christian har gjort for at have det privilegerede liv han har.

“En meget lykkelig mand” sætter fokus på et vigtigt emne: hvorfor er det så forbandet vigtigt i den vestlige verden hvad du har materielt? Hvorfor bliver du som menneske ofte målt på hvad du har og ikke hvem du i virkeligheden er? Forfatteren skal have ros for at sætte fokus på, at det ikke er smart at sætte det materielle over det menneskelige.

Når det er sagt må jeg sige, at personerne virker temmelig karikerede. Ja, der er ganske givet mange mennesker, der ikke er tilfredse i deres ægteskab. Ja, der er mange mennesker, der går op i det materielle. Men det er ikke alle kvinder, der går rundt på grådens rand hver dag, det er ikke alle kvinder, der forlader sine børn og det er heller ikke alle mænd, der snyder andre mennesker for ussel mammon. Det provokerer mig lidt, at personerne i bogen fremstilles så ensidigt som tilfældet er i denne bog.

Hvorom alting er, selvom personerne er karikerede vil jeg alligevel anbefale andre at læse “En meget lykkelig mand” for at få øjnene åbnet for, at tingene ikke altid er som de ser ud på overfladen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter