0 kommentarer

En flodhest i huset af Ole Lund Kirkegaard

af d. 25. juli 2006
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

1999

ISBN

87-01-72451-7

 

Det er morgen hos familien Madsen og Line kæmper en sand kamp for at få sin lillebror Mikkel til at stå op. Han tror hende derfor ikke da hun efter at have taget et kig ud af vinduet, melder at der står en flodhest i deres have. Men hun bliver stædigt ved og da hans forældre også har indtaget samme holdning, ender det da til sidst med at Mikkel må hen og kigge – og der står den! En vaskeægte levende flodhest.

Mens hr. Madsen er ovenud begejstret for det nye græsædende husdyr, som er ensbetydende med at han slipper for at slå græs, så er nabokonen ikke af helt samme holdning. For at sige det rent ud, hun får et mindre hysterisk anfald over at se sin nye nabo.

“Hvad i alverden er det, De har der,” råbte en vred damestemme. Det var naboens kone, der stod og kikkede ind over hækken. “Man kalder det en flodhest,” sagde hr. Madsen. “En flodhest,” råbte den vrede dame. “Man kan da ikke sådan have flodheste løbende rundt i vild tilstand.” “Den løber skam ikke rundt i vild tilstand,” sagde hr. Madsen. “Den slår græs. De eneste dyr, jeg kender, der løber i vild tilstand, er Deres elendige, afpillede høns.”

Meget humoristisk fortælling. Ole Lund Kirkegaards tegninger og personskildringer tilsammen gør at man bliver i godt humør at læse bogen. Historien er velskrevet, ikke så meget handling, men masser af sjove kommentarerer fra de lidt kiksede personer. Meget anbefalelsesværdig og velegnet til højtlæsning.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter