0 kommentarer

En borger hævet over enhver mistanke af Jan Guillou

af d. 30. november 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

654

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-851-9, 978-87-7394-851-4

Originaltitel

En medborgare höjd över varje misstanke

 

Sverige har fået en socialdemokratisk regering, og Carl Hamilton er blevet chef for sikkerhedspolitiet (Sveriges PET). Hamilton er imidlertid også blevet mere og mere politisk bevidst, og dette passer ikke ubetinget godt i de nye magthaveres øjne. Samtidig bliver hans familie til stadighed efterstræbt af den Sicilianske mafia. Hamiltons gamle moder bliver skudt under en jagtmiddag i Skåne, og til læserens store forundring er kriminalkommissæren, der bliver sat på sagen ingen ringere end Henning Mankell’s Kurt Wallander fra politistationen i Ystad.
Handlingen er som sædvanlig meget hektisk, og man kommer heller ikke denne gang særlig tæt på hovedpersonen, men til gengæld tæt på de øvrige medvirkende bl.a. en kriminalkommissær, der mistænker Hamilton for ikke mindre end 6 mord.
En meget stor del af bogen beskriver det svenske samfund fra en meget kritisk vinkel, og det er sikkert ikke helt uden grund. Specielt er Hamiltons indstilling til den svenske immigrationspolitik grundigt behandlet.
Jan Guillou har igen skrevet en fascinerende bog med en klar politisk stillingtagen til dagens Sverige.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter