0 kommentarer

Emmy 4 – Dramaqueen i Vestjylland af Mette Finderup

af d. 19. september 2011
Info
 
Sideantal

138

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-31806-5

 

Emmy er “kommet til” at lave ballade i Friluftsbadet, hvor hun har arbejdet i sommerferien. Faktisk var hun med til at putte skumbad i vandet, så Friluftsbadet måtte lukke i en uge, mens vandet blev renset. Nå ja, og så holdt de lige en fest i skumbadet. Emmys mor er rigtig træt af Emmys opførsel og sender hende på efterskole. Da de gode efterskoler er ret eftertragtede er det normalt noget man booker i meget god tid, så Emmy ender på dramaefterskole helt ude på landet i det vestjyske.

Emmy er ikke begejstret. Hun vil hellere blive hjemme og fortsætte sit rolige, normale liv med veninden Kit. Og så er hun i det hele taget heller ikke lige typen der kaster sig ud i at synge og nu-skal-du-forestille-dig-du-er-en-orm-lege. Det gør starten lidt svær, at hun aldrig har bedt om at komme på efterskole, men tingene ender med at falde på plads for hende og det bliver et dejligt ophold med nye venner og nye udfordringer.

Emmy-bøgerne er skrevet som dagbøger, så det er Emmys virkelighed vi følger. Emmy er lidt skeptisk over for alt muligt. Hun smækker med dørene, har en mor, der ærlig talt virker lidt ligeglad og samtidig er hun meget irriteret på Johan fra efterskolen, fordi han er alt, alt, alt for positiv.
I “Dramaqueen i Vestjylland” bliver Emmy sådan rigtigt forelsket for første gang og både i den og andre sammenhænge begynder hun at forstå, at hvis der er noget man gerne vil, så kan man ikke bare sidde og fedte med det. Man må prøve at gå efter det, man gerne vil have. En fin pointe, som man faktisk ikke kan lære for tidligt.

Som altid i serien om Emmy er der en fin, fin fornemmelse for pigelivet. Usikkerheden. Er man uden for, eller føles det bare sådan? Glæden ved de helt tætte venskaber, kliker, voksne og potentielle kærester. Hvordan ser de andre ud og hvordan ser jeg ud? Har jeg lyst til at se anderledes ud?

Det er skønt med seriebøger. Man synes næsten man kender Emmy og så føler man også mere med hendes op- og nedture. Selvom hun helt sikkert både er en ærgerlig og strid banan. Altså en fuldstændig normal pige.

“De første par dage var de værste, fordi vi blev tvunget til at lave alle mulige sære lege for at lære hinanden at kende. Jeg har bare altid syntes, den slags er svært, og de andre havde oven i købet tre dages forspring. Rundt omkring mig var der fyldt med folk, der hele tiden smilede og grinede og speedlærte hinanden at kende, som om vi var en slags tvangsægteskab for 54 personer, så jeg har gjort, hvad jeg kunne og har smilet med, for at de ikke skal synes, jeg er alt for sær.”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter