0 kommentarer

Emma af Jane Austen

af d. 8. februar 2015
Info
 
Sideantal

482

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-38368-1

Originaltitel

Emma

 

Emma er en fin dame. Datter af Mr. Woodhouse og lidt af en Kirsten Giftekniv.Men hun er langtfra uden fejl. For hun formår et par gange at forsøge at splejse en bekendt/veninde med et par mænd der faktisk er langt mere interesserede i hende selv end hun tænker over.

Vi møder en masse forskellige mennesker i bogen. Fine familier, nogen adelige og nogen fattige. Folk kender hinanden i byen omend man ikke blander sig med folk der er under ens egen status og man gifter sig da slet ikke med dem.

Emma er yderst intelligent og i forhold til mange kvinder er hun ikke typen der lægger fingre imellem. Hun udtaler sig vidt og bredt men det får hende desværre også til at lave nogen bommerter.

På et tidspunkt kommer der en ung mand til byen som alle nærmest forventer skal være Emmas livsledsager, men det viser sig snart at han har taget fusen på alle. Både dem der kender ham og dem der kun lige har mødt ham. Han har nemlig allerede indgået forlovelse, men det kan man selv læse om.

Jeg er normalt ikke fan af Jane Austen, for almindelige kærlighedsdramaer siger mig ikke det store og min forventning holdt stik. Man kan rimelig hurtigt regne ud hvad der kommer til at ske med hvem og hvor i løbet af historien så det skuffer en hel del, når man nu læser så mange sider.

Sproget er samtidig lidt tungt, da det er “gammelt engelsk” som har den der lidt snobbede kant.

Men bogen i sig selv er udmærket. Ikke nogen stor oplevelse, men den efterlader da et lille aftryk. Bl.a. at nogen af karaktererne i bogen er afbilledet lidt skægt. Der er f.eks. Miss Bates der snakker og snakker og snakker og snakker og snakker lidt mere.

Sød historie og ganske typisk for Jane Austen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter