0 kommentarer

Eksil af Jakob Ejersbo

af d. 19. juni 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

283

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-06394-3

 

Samantha er afrikaner. Hvid, men afrikaner. Det er sådan hun føler sig. Hun har boet i Tanzania siden hun var 3 år gammel. Da vi møder hende første gang, er hun 15 år, og går på kostskole.

Mens Samantha går i skole, smuldrer hendes familie. Hendes mor, der har et alkoholproblem, rejser tilbage til England, hvor familien kommer fra. Samanthas far har travlt med forskellige lyssky forretninger. Hendes storesøster overtager driften af familiens hotel. Udenfor det hele, på kostskolen, forsøger Samantha at finde ud af hvem hun er.

Samantha er overladt til sig selv, og gemmer sig bag en hård skal hvor fyre, fester og stoffer går op i en højere enhed. Bag skallen sidder en lille ulykkelig pige, der skubber alt og alle fra sig.

Vi følger Samantha fra hun er 15 til hun er 18. I de år, går det kun en vej. Ned ad bakke.

Til at begynde med irriterede bogen mig. Alt var penslet ud i detaljer. Hver enkelt cigaret der blev tændt – og tro mig, der blev tændt mange! – var beskrevet. Der var langt mellem beskrivelsen af Samanthas inderste følelser og længsler. Men efterhånden som historien skred frem, dukkede en ny historie op på bogens sider. Den historie der står mellem linierne. Mellem alle de overfladiske beskrivelser af Samanthas gøren og laden. Det er historien om den ensomhed og usikkerhed, der kan blive et barns skæbne, når basen – familien – svigter.

”Eksil” er mit første møde med Jakob Ejersbo, men ikke mit sidste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter