0 kommentarer

Dybt dedikerede Dexter af Jeff Lindsay

af d. 7. januar 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2010

ISBN

978-87-645-0440-8

Originaltitel

Dearly devoted Dexter

 

Dexter er kriminaltekniker med speciale i blodstænk. Og så er han seriemorder i sin fritid!

“Dybt dedikerede Dexter” er anden bog om den sympatiske seriemorder, Dexter Morgan, som kun slår dem ihjel, der fortjener det. Det har han nemlig lært af adoptivfaderen Harry, før denne døde. Denne gang har Dexter udset sig en pædofil ejendomsmægler med smag for små drenge som sit næste offer. Det viser sig dog, at mægleren har en makker, men før Dexter kan få gjort regnskabet op med ham, bliver han viklet ind i en anden sag.

Dexters søster, Deborah, der er betjent, bliver involveret i en sag om en forbryder, der amputerer alt på sine ofre, så der kun er hovedet og kroppen tilbage. FBI sender agent Chutsky, som sætter sig tungt på sagen – og vækker hidtil ukendte følelser hos Dexters søster. Desværre er forbryderen ikke så nem at fange, og snart er Dexter meget mod sin vilje på vej for at redde sin onde ånd fra politistationen, overbetjent Doakes.

Ligesom første bind er “Dybt dedikerede Dexter” både underholdende og morbid. Forbryderen, som Dexter denne gang hjælper Deborah med at fange, er en ualmindelig afstumpet karakter. Det er Dexter egentlig i virkeligheden også, men Harrys regelsæt hjælper ham til at bevare et skin af menneskelighed. Og så har han også en utrolig humoristisk og ironisk tilgang til tilværelsen, som gør at man skiftevis sidder og griner og væmmes.

“Deborah gloede også olmt på mig. “Hvad er så forbandet morsomt?” spurgte hun skarpt. “Nummerpladen” sagde jeg. “Undskyld, Debs, men jøsses – ved du ikke, hvad den gule Florida-nummerplade er? Og så har den fyr sådan en, samtidig med at han laver det, han laver.” Jeg lavede en voldsom synkebevægelse for at undgå at komme til at grine igen, men det krævede al den selvbeherskelse, jeg kunne opbyde. “Okay, for fanden da – hvad er så morsomt ved den gule nummerplade?” “Det er en særplade, Deb,” svarede jeg. “Den dér abortmodstandsplade, hvor der står VÆLG LIVET”. Og så er jeg bange for, at jeg kom til at fnise igen, da jeg så Dr. Danco for mig, trillende rundt med sine ofre, der lå og vred sig, mens han fyldte dem med kemiske stoffer og lagde sirlige snit for at holde dem i live gennem det hele. “Vælg livet” sagde jeg. Jeg ville svært gerne møde den fyr”

Her er ikke tale om stor litteratur, og plottet er heller ikke det skarpeste, der er udtænkt. Alligevel slugte jeg stort set bogen i en mundfuld, og havde stadig lyst til mere da den var slut, for her er simpelthen tale om underholdende action med masser af sort humor og løse lemmer, og det er nu ikke så tosset.

Bøgerne om Dexter ligger også til grund for tv-serien Dexter, som i skrivende stund kører på 6. sæson.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter