0 kommentarer

Drengen i kufferten af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af d. 6. april 2010
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-477-0

 

Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg bliver af en veninde bedt om at hente en kuffert i en boks på hovedbanegården. Hun får kufferten bugseret ud til sin bil og åbner den, og finder en lille dreng. Han er tilsyneladende bedøvet, men er dog i live.
Nina prøver selvfølgelig straks at få fat i veninden, men uden held. Hvad stiller hun op med drengen? Hun kan selvfølgelig aflevere ham til myndighederne, men via sit mangeårige arbejde med flygtninge, over såvel som under jorden, har hun set så mange ulykkelige skæbner, og hun bestemmer sig for, at denne lille dreng ikke bare skal forsvinde. Der er imidlertid adskillige andre, der er interesseret i drengen.

Nina Borg er en meget speciel kvinde med et utroligt godt hjerte, og samtidig desillusioneret på alle områder, som har med flygtninge at gøre, og bogen berører stort set alle aspekter: Menneskehandel, prostitution, børnearbejdere, handel med organer osv.
Handlingen foregår skiftevis i Litauen og i Danmark.

Det er en thriller i første klasse, men i modsætning til andre spændingsromaner, er det en bog, man tænker over i lang tid efter, at man har lukket den sidste side.
Læs den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter